Stránky

Tip na zdravou snídani

Máme za sebou první půlku prosince a před námi je ta druhá, která přinese ty nejkrásnější svátky  v roce, někdy také nazývané jako svátky obžerství. A proto si dovolím pořipomenout - kdo nechce přibrat, ať jen ochutnává, ale nepřežírá se. Dostatečně každý alkohol zapíjejte čistou vodou, nezapomeňte na vitamíny a čerstvé potraviny a kontrolujte si poce. Poslední rada je od mojí oblíbené autorky Mireille Guiliano.
No a od Mireille je taky tento recept na zdravou snídani - na její zázračný ranní smetánek :-) Snad se vám ve svátečním volnu bude hodit.

Pro 1 osobu potřebujete:
125g bílého jogurtu
1 lžička lněného oleje
1-2 lžíce čerstvé citronové šťávy
1 lžička medu
2 lžíce najemno umletých cereálií
2 lžičky najemno nasekaných vlašských ořechů

Všechny ingredience smíchejte ve snídaňové misce.

Pár tipů z praxe:
Namísto lněného oleje jsem si do směsi cereálií dala lněné semínko. Ořechy si nedávám kvůli miminu, takže přidám 1 lžíci cereální směsi navíc. No a pro šťastlivce s bezmléčnou dietou jde nahradit jogurt ovocnou přesnídávkou. Dávám si banánovou od Alnatura z DM a taky si do misky nakrájím banán. Med nahrazuju sirupem z agáve z DM. Je to pak vydatné jídlo na celé dopoledne.

Mireille ve svojí knize doporučuje toto:
Lněný olej lze nahradit sezamovým. Citronovou šťávu je možné nahradit šťávou z pomerančů nebo grapefruitů. Pšeničné vločky jdou nahradit vločkami pohankovými, ječnými, ovesnými či jakoukoliv směsí cereálií s nulovým obsahem cukru. Namísto vlašských ořechů lze použít lískové ořechy, mandle, pekanové ořechy, piniová jádra nebo jejich směs.

Žádné komentáře:

Okomentovat