Stránky

Restaurace U Tlustých, Lednice

Jednou jsem vzala rodiče na výlet do lázní v Laa a cestou zpátky jsme se stavili v restauraci U Tlustých v Lednici. Nebyla to úplně náhoda, že jsme tam jeli, v Laa jsme měli sraz s tetou a strejdou Pohlreichovými, no a mladý Zdeněk dělal u Tlustých jeden pořad pro sérii Ano, šéfe. Takže když už jsme jeli přes Lednici, nemohli jsme se nezastavit na ochutnání.
Restauraci nejde přehlédnout, protože tam parkovala spousta aut na ulici, na předzahrádce bylo úplně plno, každý se zastaví, jestli se tam "něco" neděje, když je tam tolik lidí :-)
V salonku se navíc konala svatební hostina, tak jsme měli strach, jestli nás stihnout obsoužit. Ale personál i kuchyně zvládali vše bez problémů. Jako předkrm jsme ochutnali vyhlášenou domácí paštiku z vepřového a kachních jater s brusinkami. Byla úžasně jemná a moc chutná. Mamka si potom dala svíčkovou, taťka jelení guláš a já pražmu královskou. Chutnali jsme si navzájem z talířů a všechno bylo moc dobré. A porce - pro 2 lidi jeden talíř. Prostě moravská pohostinnost :-) Můžu mluvit za pražmu - byla výborně upečená, vevnitř byl citron s fenyklem, česnekem a rozmarýnem, měla křupavou kůži, prostě nádhera. Znovu dobře připravená ryba, kterou jsem slupla jak malinu. Jediné, co bych na talíři nepotřebovala bylo asi 1/4 kila pečených brambor se slupkou. Mohly tam být 3-4 kousky a bohatě by to stačilo. Naštěstí nemám problém vrátit plný talíř.A na dezert ani kafíčko nebylo bohužel místo.
Restaurace je to výborná, kdo je velký jedlík bude nadšený obrovskými porcemi, kdo má rád domácí poctivou kuchyni, bude taky unešený. Tak to zkuste. My přijdeme určitě znovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat