Stránky

Candace Bushnell - Krása na prodej

Toto je v pořadí třetí kniha, kterou Candace napsala. Je hodně podobná jako 4 blondýnky nebo Sex ve městě. Znovu se odehrává v NY a jeho okolí (Hamptons), ve světě módy, horních deseti tisíc a luxusních značek. Je to prostředí, kde nikdo není dostatečně bohatý, vybraně oblečený ani náležitě společensky postavený, aby si vydobyl pevné místo mezi mocnými v království médií a zábavy.
Je to příběh Janey, modelky Victoria's Seecret, která se právě stala hlavní hvězdou kampaně a objevuje se na mnoha billboardech ve městě, v televizních reklamách a v katalogu VS. Tato popularita jí otevřela dveře do "velkého" světa bohatých a mocných - je zvána na mnohé večírky a společenské akce, setkává se s filmovými hvězdami, mediálními magnáty a povrchními vztahy. Dokonce podstoupí sňatek z rozumu a provdá se za ředitele jedné televize. Vypočítavé manželství se ovšem nevyvíjí podle jejích představ, do toho se její sestře málem zhroutí manželství kvůli vykonstruované nevěře, přítelkyně prochází krizí středních let, kterou také částečně řeší milencem. Janey je dokonce nařčena z prostituce. Takže po všech těchto událostech, které jí přinesly veřejné ponížení a srazily ji na kolena, se Janey nevzdává, chytá se poslední šance na nový začátek na západním pobřeží v LA. Této situace znovu využije ve svůj prospědch a opět se zařadí do pelotonu v krysím závodě o majetek a slávu.
I když celý námět nebo směr románu může působit povrchně, jsou v něm zajímavé pasáže popisující "zákulisí" postav - jejich způsob myšlení, rozbory konkrétní společenské situace a možných následků určitého jednání. Je to jako šachová partie - taky se musí myslet hodně tahů dopředu než se provede ten první.

Žádné komentáře:

Okomentovat