Stránky

Toskánský piniový koláč - La Pinolata

Další italská dobrůtka :-)



Ingredience
125 g másla
250 g krupicového cukru
350 g hladké mouky
200 ml mléka nebo 12% smetany
1 sáček prášku do pečiva (lze vynechat)
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
1 sáček vanilinového cukru
100 g piniových oříšky
moučkový cukr na poprášení

Postup
Zpěňte máslo s cukrem, vetřete žloutky, pak mouku s práškem a mléko. Bílky ušlehejte na sníh a i s vanilinovým cukrem ho zlehka zatřete do těsta. Kulatou formu o průměru 20 cm nebo hranatou (25 × 30 cm) vymažte máslem nebo vyložte papírem na pečení.


Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Těsto vlijte do formy, posypte oříšky a trochou cukru. Pečte asi tři čtvrtě hodiny dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.







Žádné komentáře:

Okomentovat