Stránky

Ryby

Nedávno se nám zadařilo udělat doma ryby a byl to opravdu zážitek. Pokaždé to bylo výborné a zdravé jídlo, navíc hotové za méně než půl hodiny.
Pstruh
Koupili jsme chlazeného pstruha, opláchli a do bříška jsem mu nasypala sůl a nacpala máslo a bylinky ze zahrady - tymián, bazalku a mátu. No a ještě jsem dala dovnitř půlky koleček citronu. Peklo se v troubě 7min z každé strany na grilovací mřížce.
Příloha - brambory pečené s lilkem a cuketou.

Losos
Podruhé jsme jeli do Makra pro chlazené filety lososa a bedýnku špenátu. Losos se pekl se slaným máslem, 5min z každé strany. Listový špenát jsem přidala do hrnce s olivovým olejem a česnekem, spařil se na minimum a pak jsem přidala 2 lžíce smetany. Z celé bedny špenátu byly 2 porce, ale byl výborný a k lososu se super hodil. Brambory ani nemusely na talíři být.

Žádné komentáře:

Okomentovat