Prostředí restaurace je pěkné, elegantní, uprostřed lodi je kuchyně, která je od jídelny oddělena pouze pultem, takže pokud sedíte dostatečně blízko, dá se koukat kuchařům pod ruce :-)
Byli jsme tam o víkendu na oběd, takže na náš vkus byla restaurace docela hlučná a plná rodin s dětmi. Ale obsluha byla skvělá a jídlo vynikající, takže si vlastně nestěžuju.
Šli jsme tam hlavně kvůli rybě v solné krustě. Ten den měli mořského vlka. Jako přílohu jsme si dali pouze grilovanou zeleninu. Číšníci vedle nás postavili stoleček, na kterém servírovali rybu. Byla hotová cca za 20 minut. Před námi rozbíjeli sůl sekáčkem, potom krustu odklopili a už jsme cítili nádhernou vůni pečené ryby. Číšník pak stáhl kůži z horní poloviny, oddělil hlavu, ocas a hřbetní i břišní ploutve a vyloupl dvě filátka z horní půlky ryby. Potom vybral páteř s dlouhými kostmi, očistil spodní polovinu ryby a měli jsme na talíři další dvě filátka.
No byla to báseň! Zase něco jiného než grilovaná ryba na mřížce nebo pečená na másle. Tato úprava nechává rybu neskutečně šťavnatou a s její vlastní chutí. Sůl se dovnitř nedostane, takže nemusí být strach, že bude ryba přesolená. Byl to zážitek, ještě jsem tak dobře upravenou rybu nejedla.
Po rybičce jsme ještě prozkoumali dezerty - panna cotta vyhrála nad tiramisu :-D
Link Grosseto Marina
Foto: http://www.grosseto.cz/ |
Žádné komentáře:
Okomentovat