Stránky

Mireille Guiliano - French Women Don’t Get Fat and FW For All Seasons

Tyhle knížky miluju. Je v nich nádherné čtení o Francii, o tom, jak se žije na francouzské vesnici a hrozně mi to připomíná moje dětství na Moravě. Je v nich návod jak si vytvořit zdravý a pohodový životní styl, jak si užívat sezónní suroviny, dále ryze francouzské recepty. Sálá z nich takové teplo a klid a už jenom čtením se člověk zasytí a po týdnu má o pár kilo míň :-D ale to není ten důvod. Najednou jsem začala o jídle a o životě vůbec přemýšlet a vychutnávat si ho jinak.
Pokaždé, když knížkami listuji, tak přijdu na nějakou novou stránku a radu, kterou jsem minule přehlídla. Pořád je tam něco nového, nový pohled na věc.
První kniha se dá číst ze začátku jako román s tím, že přeskakujete recepty, pak se příběh vytratí a je tu soubor článků k nějakému tématu.
Ta druhá je spíš soubor fejetonů a zamyšlení vždy ke konkrétnímu ročnímu období a samozřejmě – recepty!
Mireille se často rozplývá nad chutí a vůní surovin – např. čerstvých rajčat, letního ovoce, a přitom mi tohle přijde jako úplně normální věc, kterou přece zná každý! Ovšem – ona píše pro americké publikum.. a tam chápu, že narazí na pole neorané.

Pak má další knížku Women, Work and the Art of Savoir Faire: Business Sense and Sensibility – zajímavé čtení a rady do pracovního prostředí. To vše s francouzskou elegancí a lehkostí.
Ve světě už vyšla i kuchařka – FW Don’t Get Fat Cookbook. V ČR zatím není, ale plánuju ji objednat na Amazonu  na léto se bude hodit.

Link na knížky:
http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=mireille+guiliano

http://www.neoluxor.cz/katalog/hledani/?searchstring=mireille+guiliano&searchin=all&submit=%3CSPAN%3EHledat%3C%2FSPAN%3E

Žádné komentáře:

Okomentovat